Att köpa vuxenleksaker som en gåva behöver inte vara fel

Oavsett om du vill kunna ge bort en julklapp som kittlar fantasin lite extra eller ska köpa en födelsedagspresent bör du tänka till noggrant. Vuxenleksaker kan vara bra presenter som ger mottagaren av gåvan lite extra sexuell njutning. Däremot är det generellt sett en bra idé att ge bort gåvor av detta slag endast till personer som du står väldigt nära. Detta är vanligtvis inte en gåva som lämpar sig särskilt väl till främlingar, föräldrarna, chefen eller kollegorna.

Läs vidare för att få förslag på vad du bör tänka på om du ändå väljer att ge dig in på denna bana och köpa en vuxenleksak som gåva till någon!

Köp hellre mångsidiga och “trygga” produkter än nischade sådana

När du ska köpa vuxenleksaker som en gåva är det viktigt att du tänker på de grundläggande egenskaperna: användbarhet och kvalitet. Såvida du inte känner mottagaren av gåvan extremt väl på ett intimt sätt bör tumregeln vara att satsa på en mångsidig och “trygg” vuxenleksak. En sådan bör kunna tilltala flera olika sexuella intressen och inriktningar och är ett säkrare val än en väldigt nischad produkt.

Det finns en rad olika alternativ att välja bland för dig som vill botanisera bland vuxenleksaker att ge bort som en gåva. Några exempel på sådana är:

 • klassiska vibratorer
 • könsneutrala sexleksaker
 • vuxenleksaker som lämpar sig väl för resor.

Gå gärna in på Lustjakt eller liknande sajter för att se vilka produkter du tror att din partner eller nära vän skulle gilla att få av dig!

Några exempel på vuxenleksaker som du kan ge bort i present

Så vilka vuxenleksaker skulle kunna passa bra som presenter när du vill vara på den säkra sidan? Några exempel på lite säkrare alternativ som sällan blir fel (förutsatt att du känner personen väl) är:

 • en diskret vibrator för kvinnlig njutning
 • en lufttrycksvibrator som stimulerar kvinnans klitoris
 • en G-punktsstav som låter kvinnan utforska sin G-punkt
 • en penisring som hjälper mannen att bibehålla en rejäl erektion.

Vi vill dock uppmuntra dig att själv leta runt lite grann bland de produktkategorier som finns och hitta den speciella gåvan till någon du tycker om!

Continue Reading

Bär en Liverpool-keps för att visa laget ditt stöd

Liverpool FC är en av de mest anrika och populära fotbollsklubbarna i världen. Sedan sitt grundande år 1892 har denna fotbollsklubb blivit närmast synonym med ära och berömmelse. Till exempel är detta den mest framgångsrika brittiska klubben någonsin med en hel uppsjö av europeiska troféer under bältet. Dessutom har de fler än 200 supporterklubbar i minst 50 olika länder. Därför är det inte alls märkligt om du vill stötta laget genom att köpa dig en ny Liverpool-keps.

Precis som klubbens ordspråk “You’ll never walk alone” säger kommer du aldrig att vara ensam med att stötta denna anrika fotbollsklubb. Detta kan du såklart göra på flera olika sätt, men som svensk supporter finns det få sätt som slår att visa laget ditt stöd genom att bära plagg som pryds av deras klubbmärke. Genom att göra detta kan du på sätt och vis vara en del av den fantastiska historia som har varat i 130 år och som man fortsätter att skriva än idag.

Din Liverpool-keps pryds av en fascinerande logga

När du bär din Liverpool-keps lägger de personer som du möter på gatan märke till den gröna och vita logga som pryder kepsen. De mest kännetecknande delarna av denna logga är den mytiska fågeln “liverbird” som även är en symbol för själva staden Liverpool. Denna varelse pryder även den ikoniska Royal Liver Building som är belägen i staden. Ovanför den röda skölden hittar du även texten “You’ll never walk alone”.

Viktiga årtal i fotbollsklubbens anrika historia

Om du bär en Liverpool-keps är sannolikheten stor att du är en inbiten supporter och därmed vet det mesta som är värt att känna till om klubben. Men om så inte är fallet kan vi upplysa dig om att följande årtal är särskilt viktiga i klubbens långa och anrika historia:

 • 1892: Klubben grundas.
 • 1965: Liverpool FC vinner sin första FA-cup.
 • 1973: Klubben vinner sin första UEFA-cup.
 • 1984: Ian Rush slår klubbrekord genom att göra 47 mål.
 • 2005: Klubben vinner sin första Champions League-titel.
 • 2018: Spelaren Philippe Coutinho säljs till Barcelona för den hisnande summan 142 miljoner pund.
 • 2020: Klubben blir för första gången Premier League-mästare.
Continue Reading

Många fördelar med bemanningsföretag för läkare

Det är ingen hemlighet att det finns flera fördelar med bemanningsföretag för läkare. Fördelarna med att jobba som konsult för ett sådant är många och varierande. Här berättar vi mer om de mest uppenbara fördelarna som vi ser med detta spännande upplägg!

Fördelaktigt att arbeta för ett bemanningsföretag för läkare

Till de fördelar som det finns att arbeta för ett bemanningsföretag för läkare hör dessa:

 

 • Du får en mer flexibel karriär. När du jobbar som bemanningsläkare slipper du hantera administrativa arbetsuppgifter i samma utsträckning. Du har ett mer definierat arbetsschema att förhålla dig till och kan fokusera mer på det kliniska arbetet. När du jobbar jobbar du och när du är ledig är du ledig. Samtidigt får du också en mer flexibel tillvaro då du i hög grad kan påverka när du vill arbeta och inte.
 • Du får möjlighet att resa och upptäcka. En av de stora fördelarna med att jobba för ett bemanningsföretag för läkare är att du får chansen att resa runt och upptäcka mer. Du kan nämligen jobba för olika arbetsgivare på olika håll i landet (och även utomlands). Därmed får du chansen att utforska såväl Sverige som vårt direkta närområde genom ditt arbete. Detta är såklart väldigt fördelaktigt för dig som vill vara en fri fågel och inte är rädd för att flytta eller att tillfälligt bo på en annan ort.
 • Du får prova på hur det är att jobba som läkare. En annan fördel med detta upplägg är att du ges möjlighet att prova på läkaryrket. Detta är framför allt en fördel för dig som är nyutexaminerad och inte har hunnit samla på dig särskilt mycket erfarenhet än. Då kan detta vara ett perfekt sätt att komma ut och få arbeta i yrket och samtidigt börja ackumulera erfarenhet och praktisk kunskap!
 • Du kan undvika att behöva gå in i väggen. Utbrändhet är tyvärr ett problem som många vårdanställda brottas med. Det är nog vanligare att personer som är anställda inom vården går in i väggen än vad fallet är i andra branscher. Men genom att ha ett lite friare och mer flexibelt upplägg kan du enklare undvika att själv behöva drabbas av utbrändhet.
Continue Reading

Så avgörs guldpris

Att sälja av gamla guldföremål är ett relativt vanligt och populärt sätt att få in en extra slant på kontot. Hur mycket guld och olika föremål är värda skiljer sig och avgörs bland annat av vikt. Nedan finns mer att läsa om guldpris och dom olika faktorerna som påverkar det.

Världsmarknadspriset

Världsmarknadspriset är den faktor som främst avgör guldpris. Historiskt sett så har guld ett ganska stabilt värde men ökningar kan märkas av, till exempel under inflationer och perioder då det råder oroligheter på aktiemarknaden.

Guldpris avgörs av karat och vikt

Vad gäller guldpris för enskilda föremål så är det främst, förutom världsmarknadspriset, karat och vikt som avgör. Högst guldpris har föremål med 24 karat och lägst föremål med 14 karat.

När guldföremål värderas är det vanligt att dom vägs och guldpris anges inte helt sällan i gram. Enligt en av dom många uppkörare som finns på nätet anges att 24 karat har priset 590 kronor. En ring med 24 karat som väger 4 gram skulle då kunna värderas till 2360 kronor.

Vissa smycken kan vara värda mer

Guldpris avgörs ofta utifrån karat och vikt men det kan finnas undantag. En del smycken och även andra föremål kan värderas högre än värdet som kan räknas fram utifrån just karat och vikt. Det förekommer bland annat på följande typer:

 • Smycken försedda med ädelstenar
 • Smycken från en speciell designer
 • Smycken med historiskt värde

En slät och enkel guldring eller en klassisk halskedja har sällan ett högre värde än det som kan räknas fram utifrån aktuellt guldpris så om syftet är att sälja är det inte lika viktigt att tänka till.

Om det däremot är ett speciellt smycke med någon av dom egenskaper som nämndes ovan kan det vara klokt att få smycket värderat av någon sakkunnig innan en eventuell försäljning.

Bra att veta är att dom företag som ägnar sig åt att köpa och sälja guld på nätet inte tar hänsyn till just stenar och annat som kan öka värdet – det är bara själva guldet, som utifrån dess vikt och karat som beräknas, så att sälja till ett sådant företag kan med andra ord vara en riktig förlustaffär.

För smycken och föremål med speciella egenskaper kan det vara mer lönsamt att sälja på egen hand, alternativt via en smyckesaffär som kan värdera föremålet i sin helhet.

Continue Reading

Köp fårskinnsfällar med mera på Fårskinnsguiden.se

Du kanske älskar dina produkter i fårskinn tack vare att de är bekväma och vackra att titta på. Men visste du att de produkter som Fårskinnsguiden.se tipsar om dessutom har flera bra hälsofördelar? Så ligger det i alla fall till och här kommer vi berätta mer om dessa!

Fårskinnsfällar och liknande produkter har många fördelar

Såväl barn som vuxna älskar lamm och får eftersom de är så söta och trevliga djur. Även fällar och andra produkter av fårskinn är väldigt mjuka, ulliga och trevliga att mysa in sig i. Många väljer att köpa fällar och andra liknande produkter av den enkla anledningen att de har ett estetiskt tilltalande utseende. Och även om detta såklart är en stor fördel så finns det även fler fördelar än dessa.

Till exempel kan de produkter som Fårskinnsguiden.se tipsar om på sin webbplats öka din bekvämlighet, vara fördelaktiga för din hy samt förbättra din sömn. Läs vidare för att lära dig med om de olika fördelarna!

3 fördelar med att klicka hem produkter från Fårskinnsguiden.se

Dessa är några av de största fördelarna med att klicka hem trevliga produkter i fårskinn från Fårskinnsguiden.se:

 1. Fårskinnsfällar och liknande produkter är väldigt bekväma. Det går inte att komma ifrån det faktum att det yttersta lagret av en fårskinn är väldigt mjukt. När du sitter eller ligger på en fårskinnsfäll rör sig därför din hud på ytan med minsta möjliga motståndskraft. Därför är dessa fällar väldigt bekväma.
 2. Dessa fällar är allergivänliga och kan lugna din hy. En annan fördel med produkter i fårskinn är att dessa är allergivänliga. De innehåller dessutom ett ämne som heter lanolin och även finns i den mänskliga huden. Detta ämne är snällt mot känslig eller inflammerad hy och kan bland annat motverka hudproblem såsom eksem.
 3. De kan förbättra din sömn. Ytterligare en fördel som är värd att lyfta fram är att fårskinnsprodukter kan förbättra din sömnkvalitet. De har bland annat en naturlig förmåga att hålla dig varm. Dessutom kan de reglera värmen genom att absorbera svett och föra ut den i luften när det är varmt.
Continue Reading

Så kan kamerabevakning gynna det mindre företaget

Småföretagare jobbar hårt under en stor del av dygnet. Det är ofta dessa företagare som kommer först till jobbet och lämnar detsamma sist. Dessutom jobbar de ofta även hemifrån för att säkerställa att företaget blir så framgångsrikt som möjligt. Därför skippar många företagaren semestern och även under ledigheten oroar de sig för hur företaget sköts i deras frånvaro. Därför kan kamerabevakning gynna företagare som driver mindre företag.

Genom att övervaka företaget med säkerhetskameror kan du som företagare såväl förebygga stöld som lindra effekterna av sådan brottslighet. Därmed är ett övervakningssystem av detta slag ofta en bra investering. Inte minst kan införskaffandet av sådan utrustning skänka dig en hel del sinnesro. Men det finns också andra fördelar med kamerabevakning för företag – vilka dessa är kan du läsa dig till nedan!

Fler fördelar med kamerabevakning för företag

Till de övriga fördelarna med att bevaka företagets ägor med kameror hör att denna bevakning:

 • Hjälper dig att granska incidenter. Ett modernt system för kamerabevakning ger dig högkvalitativt rörligt bildmaterial som kan användas vid behov. Till exempel kan du använda materialet för att kunna granska incidenter och se vad som egentligen har hänt. Detta kan bland annat vara användbart om du har ett stort svinn i din butik. Genom att gå igenom videomaterialet kan du då ta reda på exakt vad som har hänt och vem som har tagit vad.
 • Låter dig hålla koll på företaget under semestern. För många småföretagare är det svårt att släppa kontrollen över företaget. Inte ens under semestern eller andra ledigheter kan de riktigt överlåta kontrollen över sitt livsverk åt andra. Om du stämmer in på denna beskrivning kan du använda dig av kamerasystemet för att hålla koll på företaget när du är ledig. Du kan till exempel använda din smartphone för att checka läget och se så att allt är under kontroll.
 • Ger dig ett kostnadseffektivt sätt att övervaka verksamheten. Dagens moderna system är inte bara kostnadseffektiva utan även enkla att använda. De ger dig ett flexibelt och smidigt sätt att övervaka din verksamhet. Därmed ger de dig makten att kunna jobba smartare istället för hårdare för att växa ditt företag.
Continue Reading

Snygga baddräkter för lek och motion

Baddräkt är ett plagg som åter gjort inträde på den moderna klädmarknaden. Medan bikinin alltid haft en säker plats på badstranden är baddräkten något som har kommit och gått. Oavsett vilka färger eller modeller man gillar finns det snygga baddräkter för alla!

Så hittar man snygga baddräkter

Vad som räknas som snygga baddräkter har givetvis med preferenser och stil att göra. Beroende på kroppsform kan vissa modeller passa bättre än andra. Se därför till att testa flera olika modeller, bara för att den ena inte sitter som tänkt betyder det inte att inte en annan modell passar bättre. Det viktigaste för att något ska räknas som snygga baddräkter är givetvis att den som bär baddräkten tycker att den sitter bekvämt och bra.

Tänk på detta när du väljer baddräkt

Fyra olika saker är bra att tänka igenom när man är på jakt efter en ny baddräkt:

 • Användningsområde – vad ska baddräkten användas till?
 • Utseende – hur ska baddräkten se ut?
 • Komfort – sitter baddräkten bekvämt?
 • Prisklass – hur mycket får baddräkten kosta?

Till att börja med måste man fundera igenom vad baddräkten ska användas till. Man behöver en annan typ av baddräkt om man ska motionssimma, till skillnad från om man bara ska ligga och sola på stranden. Oavsett användningsområde är det givetvis viktigt att baddräkten är tillverkad i ett slitsstarkt och snabbtorkande materia.

Att baddräkten är snygg och att man känner sig fin i den är också viktigt. Välj och vraka mellan olika snygga baddräkter. Det finns massor av olika härliga färger och mönster, idag finns det något för alla.

Baddräkten måste sitta bekvämt, annars kommer man inte att använda den! Se till att den sitter på ordentligt men inte för tajt. Den ska inte vara varken för kort i längden, detta tenderar att skapa skav och till att baddräkten inte sitter som den ska. Är den å andra sidan för lång i längden riskerar axelbanden att trilla av när man utför någon form av aktivitet.

Hur mycket får baddräkten kosta? En dyrare baddräkt kan i de flesta fall ha bättre kvalité, vilket gör att du kan räkna med att ha den över tid.

Continue Reading

Skillnader mellan korsetter, bustiers och BH:ar

Korsetter, bustiers och BH:ar är alla underklädesplagg som bärs främst av kvinnor. Plaggen bärs på överkroppen och har flera skillnader – men också flera likheter. Läs mer hos katsumi om de olika modellerna och vad som skiljer de åt i texten nedan, samt var personer kan leta om intresse finns att köpa dessa plagg.

Skillnader mellan korsetter, bustiers och BH:ar

Korsetter, bustiers och BH:ar är alla plagg som kvalar in under kategorin underkläder och bärs på kroppens övre del – främst av kvinnor. Det finns dock flera skillnader på dem – främst är det utseendet men även funktionen skiljer sig något. Vad en BH är har nog dom flesta koll på och tros att det finns mängder av olika modeller har dom alla mer eller mindre samma funktion – att ge stöd åt bysten.

Även korsetter finns i många olika modeller och bland annat kan de se ut enligt följande:

 • Gå hela vägen från höften och upp över bysten
 • Gå från höften till under bysten
 • Kortare modeller som sitter runt midjan

Den vanligaste anledningen att bära en korsett är för att ge kroppen en slankare silhuett. Dom sitter tight runt kroppen och ”håller in” och det är inte ovanligt att ett annat plagg bärs över – så som en vanlig topp. Korsetter kan dock används som topp om så önskas och det finns många olika utseenden att välja bland.

Bustiers är som en blandning av en BH och en korsett – det är en typ av bh men kupor och allt som hör därtill, men det går längre mer mot midjan än vad en vanlig BH gör. Det går alltså att använda en bustier som en topp om så önskas – en midjekort sådan.

Var finns dom olika plaggen att köpa?

De som vill köpa korsetter, bustiers eller BH:ar kan gå till en allmän klädbutik eller underklädesbutik, både i fysisk form och på nätet. En del butiker kanske bara har något av plaggen, så som BH, medan mer välsorterade troligen har alla tre i någon form i sitt sortiment.

Störst chans att hitta dessa underkläder i stort utbud är på nätet – det är åtminstone det enklaste vägen att gå om man letar efter något specifikt.

Continue Reading

Hårtransplantation ett effektivt sätt att återfå håret

En hårtransplantation är ett effektivt sätt att återställa hårväxten hos personer som har drabbats av håravfall. Det är en funktionell behandling som är användbar vid flera olika sorters håravfall. Transplantationen kan dock inte förhindra framtida avfall av hår. För bästa resultat kan det även bli aktuellt med ytterligare transplantationer längre fram.

Så varför väljer många människor att låta transplantera hår? Och hur effektiv är egentligen denna behandling? Läs vidare så får du svaret på dessa frågor!

Därför väljer många att genomgå en hårtransplantation

Håravfall och att håret tunnas ut är en naturlig del av åldrandet. Det kan också vara resultatet av ett sjukdomstillstånd eller ett trauma mot hjässan. Många personer som drabbas av håravfall väljer därför att genomgå en hårtransplantation. Detta görs ofta av rent kosmetiska skäl.

Ett framgångsrikt sätt att återge patienter håret

En hårtransplantation är en metod som effektivt återställer hårväxten vid flera olika typer av håravfall. Exakt hur pass framgångsrik behandlingen är beror på flera olika faktorer.

Dessa är två av de viktigaste faktorerna som avgör hur framgångsrik en hårtransplantation blir:

 • kirurgens färdighet och erfarenhet
 • patientens tjocklek på håret

Genom en transplantation kan man öka hårets fyllighet på hjässan. Det saknas i dagsläget större vetenskapliga studier på framgången av hårtransplantationer. Vad man dock vet idag är att dessa behandlingar vanligtvis är väldigt effektiva. Effektiviteten har nämligen undersökts i flera mindre studier och belysts i vetenskapliga artiklar.

Till exempel fann man i en studie att majoriteten av de patienter som genomgick en hårtransplantation med FUE-metoden var nöjda med resultatet. Vid en uppföljning knappt tre år efter behandlingen fick 79 personer betygsätta hur pass nöjda de var. Den genomsnittliga nöjdheten uppgick då till 8,3 av 10.

Viktigt att följa råden under läkningsprocessen

I de allra flesta fall får patienten ett mer fylligt hår efter att ha genomgått en framgångsrik hårtransplantation. Med det sagt kan ytterligare behandlingar komma att behövas längre fram i tiden. För håravfallet kan nämligen fortsätta även efter behandlingen. Man kan då välja att fylla ut håret i de områden där hårväxten inte är tillräckligt kraftig.

Continue Reading

Så lär du dig allt om städning

Så lär du dig allt om städning

Vill du bara bli bättre på att hålla ordning i hemmet – eller vill du jobba som städpersonal? Så här lär du dig allt om städning, men på olika nivåer.

Lär dig via städbloggar

Flera städföretag har ”städbloggar” på sina hemsidor där de ger tips och inspiration om allt om städning. Deras långsiktiga mål är självklart att besökarna inser att det är enklare att anlita ett städföretag att just detta företag väljs. Men att läsa och lära sig om städning utifrån olika aspekter är helt gratis.

Det finns även faktaportaler som presenterar artiklar inom allt om städning. Dessa kan exempelvis tjäna pengar på den reklam som publiceras på webbplatsen. Lär dig bland annat om…

 • Hur tas mögelangrepp bort

Mindre mögelangrepp kan tas bort med speciella mögelmedel. Men är det större angrepp behöver huset saneras.

 • Effektiv garagestädning

Var sak på sin plats. Hur bör man tänka kring förvaring? Vad bör vara i ett garage – och vad bör inte vara där?

Lär dig allt om städning via utbildningar

Många städföretag har internutbildningar då inriktningen och kundernas behov kan variera en hel del. Samtidigt finns det även utbildningsföretag som har utbildningar om allt om städning löpande året runt. Det brukar vara relativt korta utbildningar vilket gör att dessa är lätta att genomföra samtidigt som det ökar chansen att komma ut i arbetslivet.

Lär dig genom praktik och jobb

Det bästa sättet att lära sig allt om städning är att söka efter så mycket erfarenhet som möjligt. Som ungdom går det att söka praktikplats (genom skola eller arbetsförmedlingen) för att därigenom få in en fot på arbetsmarknaden.

Ofta handlar det framförallt om att visa framfötterna och söka jobb – även om de inte finns utlagda på arbetsförmedlingen. Att helt enkelt skicka in spontana ansökningar till lokala städföretag, eller ringa upp dem och fråga vad som krävs för att kunna söka jobb.

Det är inte ovanligt att städföretag söker vikarier och timanställda som kan hoppa in på kort varsel. De som börjat jobba som vikarie kan sedan få mer och mer jobb, förutsatt att arbetet som utförts har varit bra utfört.

Lär dig mer om städning beroende på….

Beroende på vad målet är finns alltså fakta att hitta på olika ställen. Lär dig allt om städning via bloggar – få inspiration om roliga och snabbare städning hemma. Lär dig allt om att jobba som städare via utbildningsföretag och städföretag.

Continue Reading