Hårtransplantation ett effektivt sätt att återfå håret

En hårtransplantation är ett effektivt sätt att återställa hårväxten hos personer som har drabbats av håravfall. Det är en funktionell behandling som är användbar vid flera olika sorters håravfall. Transplantationen kan dock inte förhindra framtida avfall av hår. För bästa resultat kan det även bli aktuellt med ytterligare transplantationer längre fram.

Så varför väljer många människor att låta transplantera hår? Och hur effektiv är egentligen denna behandling? Läs vidare så får du svaret på dessa frågor!

Därför väljer många att genomgå en hårtransplantation

Håravfall och att håret tunnas ut är en naturlig del av åldrandet. Det kan också vara resultatet av ett sjukdomstillstånd eller ett trauma mot hjässan. Många personer som drabbas av håravfall väljer därför att genomgå en hårtransplantation. Detta görs ofta av rent kosmetiska skäl.

Ett framgångsrikt sätt att återge patienter håret

En hårtransplantation är en metod som effektivt återställer hårväxten vid flera olika typer av håravfall. Exakt hur pass framgångsrik behandlingen är beror på flera olika faktorer.

Dessa är två av de viktigaste faktorerna som avgör hur framgångsrik en hårtransplantation blir:

 • kirurgens färdighet och erfarenhet
 • patientens tjocklek på håret

Genom en transplantation kan man öka hårets fyllighet på hjässan. Det saknas i dagsläget större vetenskapliga studier på framgången av hårtransplantationer. Vad man dock vet idag är att dessa behandlingar vanligtvis är väldigt effektiva. Effektiviteten har nämligen undersökts i flera mindre studier och belysts i vetenskapliga artiklar.

Till exempel fann man i en studie att majoriteten av de patienter som genomgick en hårtransplantation med FUE-metoden var nöjda med resultatet. Vid en uppföljning knappt tre år efter behandlingen fick 79 personer betygsätta hur pass nöjda de var. Den genomsnittliga nöjdheten uppgick då till 8,3 av 10.

Viktigt att följa råden under läkningsprocessen

I de allra flesta fall får patienten ett mer fylligt hår efter att ha genomgått en framgångsrik hårtransplantation. Med det sagt kan ytterligare behandlingar komma att behövas längre fram i tiden. För håravfallet kan nämligen fortsätta även efter behandlingen. Man kan då välja att fylla ut håret i de områden där hårväxten inte är tillräckligt kraftig.

Continue Reading

Så lär du dig allt om städning

Så lär du dig allt om städning

Vill du bara bli bättre på att hålla ordning i hemmet – eller vill du jobba som städpersonal? Så här lär du dig allt om städning, men på olika nivåer.

Lär dig via städbloggar

Flera städföretag har ”städbloggar” på sina hemsidor där de ger tips och inspiration om allt om städning. Deras långsiktiga mål är självklart att besökarna inser att det är enklare att anlita ett städföretag att just detta företag väljs. Men att läsa och lära sig om städning utifrån olika aspekter är helt gratis.

Det finns även faktaportaler som presenterar artiklar inom allt om städning. Dessa kan exempelvis tjäna pengar på den reklam som publiceras på webbplatsen. Lär dig bland annat om…

 • Hur tas mögelangrepp bort

Mindre mögelangrepp kan tas bort med speciella mögelmedel. Men är det större angrepp behöver huset saneras.

 • Effektiv garagestädning

Var sak på sin plats. Hur bör man tänka kring förvaring? Vad bör vara i ett garage – och vad bör inte vara där?

Lär dig allt om städning via utbildningar

Många städföretag har internutbildningar då inriktningen och kundernas behov kan variera en hel del. Samtidigt finns det även utbildningsföretag som har utbildningar om allt om städning löpande året runt. Det brukar vara relativt korta utbildningar vilket gör att dessa är lätta att genomföra samtidigt som det ökar chansen att komma ut i arbetslivet.

Lär dig genom praktik och jobb

Det bästa sättet att lära sig allt om städning är att söka efter så mycket erfarenhet som möjligt. Som ungdom går det att söka praktikplats (genom skola eller arbetsförmedlingen) för att därigenom få in en fot på arbetsmarknaden.

Ofta handlar det framförallt om att visa framfötterna och söka jobb – även om de inte finns utlagda på arbetsförmedlingen. Att helt enkelt skicka in spontana ansökningar till lokala städföretag, eller ringa upp dem och fråga vad som krävs för att kunna söka jobb.

Det är inte ovanligt att städföretag söker vikarier och timanställda som kan hoppa in på kort varsel. De som börjat jobba som vikarie kan sedan få mer och mer jobb, förutsatt att arbetet som utförts har varit bra utfört.

Lär dig mer om städning beroende på….

Beroende på vad målet är finns alltså fakta att hitta på olika ställen. Lär dig allt om städning via bloggar – få inspiration om roliga och snabbare städning hemma. Lär dig allt om att jobba som städare via utbildningsföretag och städföretag.

Continue Reading

Kortfakta: WooCommerce, Unifaun & Småfrakt

WooCommerce är en av de mest använda E-handelsplattformarna i världen. Unifaun är en mycket uppskattad logistikplattform som underlättar för företagare som skickar stora mängder gods. Småfrakt är ett logistikföretag. Vad kopplar samman dessa tre företag/tjänster…

Automatisk orderkoppling är den röda tråden

 1. En person genomför ett köp på en E-handel
  Denna E-handel använder WooCommerce som E-handelsplattform. Dessutom har företaget konto hos Unifaun samt orderkoppling aktiverad.
 2. Kunduppgifterna skickas vidare
  Tack vare att orderkoppling är aktiverad kommer de uppgifter som kunden anger direkt skickas, via detta plugin, till företagets konto hos Unifaun.
 3. Uppgifter skapar automatiskt logistikordrar
  Uppgifterna används direkt till att skapa en matchande logistikorder till Småfrakt. Dessa skapas automatiskt i Unifaun utan att företagaren behöver göra något.
 4. Logistikordrarna skrivs ut
  Det som nu kvarstår är att logistikordrar skrivs ut från företagets konto på Unifaun. Dessa används sedan vid frakt med Småfrakt.

Kräver WooCommerce och konto hos Småfrakt och Unifaun

Som påvisas ovan finns alltså en stor tidsbesparing i att koppla samman WooCommerce och Småfrakt för att därmed skapa automatisk överföring av uppgifterna som lämnas vid en orderläggning. Det som krävs för att kunna göra denna koppling är:

 1. WooCommerce installerat
  WooCommerce kan användas som E-handelssystem på webbplatser som har WordPress som underliggande CSS-system.
 2. Woo Pacsoft Unifaun installerad
  Detta plugin laddas hem och installeras gratis direkt från plugin-katalogen i WP.
 3. Konto hos Unifaun
  Företaget behöver även ha ett konto hos Unifaun. Det är även hos Unifaun som tjänsten orderkoppling behövs för att överföring av uppgifter ska fungera.
 4. Orderkoppling aktiverad
  När tjänsten orderkoppling (XML-posting) tecknas ges en API-nyckel till företaget. Denna nyckel anges i Woo Pacsoft Unifaun varpå kopplingen mellan dessa system aktiveras.
 5. Konto hos Småfrakt
  Företaget behöver även ha avtal med Småfrakt för att paket ska kunna skickas med detta logistikföretag.

Passar för…

Att teckna orderkoppling, och därmed få automatisk överföring av uppgifter, passar framförallt företag som har många ordrar per dag. I början av 2021 var uppstartskostnaden 2500 kr och utöver detta en årskostnad på 2000 kr. De företag som skickar flera paket per dag med Småfrakt kan därmed snabbt tjäna på denna lösning istället för att manuellt skapa dessa logistikordrar. Överföring av uppgifter passar även för företag som använder andra logistikföretag som har samarbete med Unifaun. Det fungerar då på exakt samma sätt.

Continue Reading

Skönhetstips som får dig att se yngre ut

Skönhetstips som får dig att se yngre ut

Att åldras är vackert men det är inte alla som är redo att välkomna rynkor och andra tecken med öppna armar. Och visst vill man se ung och fräsch ut så länge som möjligt – så här följer några naturliga skönhetstips som faktiskt kan få dig att se ett par år yngre ut än vad du egentligen är.

Använd rätt hudvårdsprodukter

Ansiktet är den del av kroppen som presenterar oss – det personerna vi möter ser först. Det är också vanligt att dom första ålderstecknen syns just i ansiktet och genom att investera i riktigt bra hudvård kommer ditt ansikte se yngre ut. Här kan det vara bra att ta hjälp – hudvårdsprodukter finns verkligen i en uppsjö och för att tjäna olika syften.

Ett viktigt skönhetstips är att se till att använda mycket återfuktande produkter – huden kan knappast få för mycket av den varan. Därefter väljer du sådant som passar för din hy – till exempel serum som reducerar fina linjer, verkar mot rodnader eller vad det nu är du önskar förbättra.

Använd smink – men inte för mycket

En lätt sminkning gör att man känner sig både pigg och fin och ett vanligt och välbeprövat skönhetstips är att just sminka sig. Det man bör tänka på är att inte använda för mycket smink, då det snarare kan ge motsatt effekt.

Sträva efter en naturlig look som tar fram dina bästa egenskaper. Några av följande produkter kan vara bra att ha hemma i badrumsskåpet, för tillfällen då du vill känna sig extra fin:

 • Ett lätt täckande mineralpuder
 • Ögonbrynspenna
 • Mascara
 • Rouge
 • Läppstift eller läppglans

Med dessa produkter kommer du långt och du behöver definitivt inte följa alla dom skönhetstips och trender som finns inom smink för att föryngra ditt utseende för stunden.

Skönhetstips för gratis skönhet

För den som inte vill följa alla dom skönhetstips som cirkulerar på nätet och i tidningar, som ofta också innefattar dyra produkter, finns även andra sätt. Det går faktiskt att få ett yngre utseende helt gratis, genom att träna, motionera och äta bra. En stark kropp förknippas ofta med en ung kropp och att motionera regelbundet ger många hälsofördelar.

Att äta nyttigt påverkar också utseendet, kanske framförallt huden. Vill du behålla din ungdom bör du alltså tänka på hur mycket du rör på dig samt vad du stoppar i dig.

Continue Reading

Så finner du de bästa bröllopspresenterna

Att behöva köpa bröllopspresenter kan snabbt ge en klump i magen – oavsett om du är rejält taggad på bröllopet eller känner det mer som ett måste att ens närvara. Att finna den rätta presenten kan vara en stor utmaning och ge upphov till en drös olika känslor. Och att känna sig stressad, fantasilös och frustrerad är inget konstigt när man gör sitt bästa för att försöka finna en riktigt bra present till bröllopsparet.

När det kommer till bröllop och bröllopspresenter finns det allt mellan himmel och jord. Det finns par som har en diger önskelista på saker som de önskar sig och de som inte har någon som helst idé. Det finns också par som har allt eller de som är i behov av det mesta.

Du kanske inte ens känner brudparet särskilt väl, vilket gör det ännu svårare att finna den bästa bröllopspresenten. Oavsett vilket par du ska köpa present åt är det mycket roligare om presenten är exklusiv, personlig och givetvis lyckad. Du vill säkert att de andra gästerna ska tänka: “Om bara jag hade tänkt på det!” snarare än “Den var väl fin” eller något liknande.

Svårt att välja? Välj graverade bröllopspresenter!

Så vilka bröllopspresenter kan vara exklusiva, personliga och lyckade? Jo, graverade sådana såklart! En graverad present kan komma i många olika former. För att nämna några exempel:

 • Bröllopsalbum
 • Glas som till exempel champagne- eller vinglas
 • Smyckeskrin
 • Fotoram
 • Skålar eller ljuslyktor

Som du märker finns det ett stort utbud över saker som kan graveras för att ge den personliga touchen. Du kan till exempel välja att gravera in namn på brudparet, datum för vigseln, ett fint ordspråk eller ett roligt citat som har sagts av någon av makarna. Du kan också låta gravera in foto istället för text, vilket blir en garanterat unik bröllopspresent och som påminner dem om deras stora dag.

Genom att välja något som brudparet ändå önskar sig, som till exempel en ljuslykta, som du låtit gravera in deras namn, blir genast en personlig present samtidigt som de kan ha nytta av själva presenten. Du slår därmed två flugor i samma smäll!

Continue Reading

Skinnskor i svensk design

Den som köper skor från Charlotte of Sweden får ett par mjuka skinnskor med svensk design. Det finns flera olika varianter att välja bland och något som passar för årets alla väder – skor som håller fötterna varma om vintern, sköna och luftiga sandaler för sommaren och fotriktiga sneakers som kan bäras mer eller mindre året runt. Läs mer om märket och dess olika modeller här.

Skor från Charlotte of Sweden – olika modeller

Skor från Charlotte of Sweden finns för alla årstider, sommar som vinter, och det finns gott om modeller att välja bland. Man kan hitta både färgglada skor lika väl som bruna, svarta och mer klassiska modeller. En del med fina detaljer och andra med enklare design.

I utbudet skor från Chatlotte of Sweden kan man hitta bland annat följande modeller:

 • Boots – Varma och sköna boots att bära från höst till vår finns för både dam och herr. Det finns boots både med och utan varmt foder, höga och låga modeller och många olika färger att välja bland i denna kategori.
 • Sandaler – Även under kategorin sandaler finns en hel del att välja bland, både vad gäller färger och olika modeller. Det finns fina och lite mer festliga modeller samt enklare att bära till vardags. En skön sko för årets varma månader.
 • Sneakers – Vita, svarta, röda, blåa eller kanske gula sneakers – vad passar dig bäst? Ett par sköna och snygga sneakers passar både till vardags och fest och är ett måste i skogarderoben. Flera av modellerna i den här kategorin har snörning av resår, vilket gör det enkelt att både ta på och av sig skorna.

Mer om märket

Alla skor från Charlotte of Sweden är tillverkade i skinn. Tillverkningen sker i Europa men designen är svensk och man arbetar för att tillverka mjuka, följsamma och fotriktiga skor att bära året runt. Att alla modeller är tillverkade i skinn, boots som sandaler, är utmärkande för märket. Det mjuka skinnet gör att skorna formar sig efter foten och ger en bra passform. 

Kvalitet är också ett ord man kan se ofta när man läser om skor från Charlotte of Sweden. Dom flesta modeller ligger runt tusenlappen men det finns både lite billigare och dyrare att hitta i sortimentet.

Continue Reading

Hitta din bästa foundation

Hitta din bästa foundation

Foundation är lite som parfym – det kan vara knepigt att hitta en som passar för en själv. Det gäller både nyans, konsistens och andra egenskaper men för den som gillar att bära smink, samt gillar den släta looken som produkten kan ge, är det ett måste att ha minst en, men gärna två. Här följer några tips på hur du hittar just din bästa foundation och andra saker som kan vara bra att känna till i jakten på en, ett tips är även att besöka www.skonhetsguiden.se.

Om foundation

Att välja en foundation är högst individuellt då det är viktigt att man väljer utifrån både hudton och hudtyp – i alla fall om man vill ha ett snyggt resultat. Väljer man för ljus ton kommer man se blek, kanske nästan sjuk ut, och väljer man en för mörk kommer det synas linjer runt ansiktet. För att hitta din bästa foundation krävs alltså en del jobb med att prova ut rätt nyans men först behöver man fundera över vilken hudtyp man har, då olika varianter passar olika bra beroende på vad man har.

Foundations finns i följande former:

 • Kräm
 • Pulver

En krämig variant passar den med torrare hy, medan den med fet och oljig hy kan ha större nytta av en puderfoundation som hjälper till att matta ner. Förutom detta finns också olika täckningsgrader – en del heltäckande och andra tunnare och det kan vara bra att ha två olika så att man kan variera efter tillfälle, till exempel vardag och fest.

Vilken blir din bästa foundation?

Att hitta sin bästa foundation är alltså inte det lättaste eftersom det finns en del att tänka på. Har man väl hittat en man gillar kan man köpa den om och om igen men innan man kommit dit är det troligt att man kan komma att behöva prova några olika.

Ett bra sätt för att hitta sin bästa foundation är att ta del av tester som gjorts och sådana finns att hitta på nätet. Sök efter ”bästa foundation” eller liknande så kan du hitta både betyg och omdömen.

Ett bra tips är också att lägga en extra peng, även om det finns många billiga varianter att hitta. Kvalitet kostar ofta lite mer när det gäller just den här typen av produkter brukar det löna sig – och synas på resultatet.

Continue Reading

Tandblekning hemma – så lyckas du

Det finns många olika faktorer som orsakar gula tänder, bland annat viss mat och dryck som kaffe, rödvin, snus och cigaretter. Många har även gulare tänder rent naturligt, det är alltså ingenting konstigt. Men om du drömmer om ett vitt Hollywood-leende finns det enkla knep. Tandblekning hemma är idag otroligt enkelt tack vare ett stort utbud av professionella produkter. Men det är just det, det finns ju inte bara en tandblekningsprodukt utan mängder av varumärken. Vi hjälper dig välja ut den bästa varianten tandblekning hemma för privatpersoner.

Det första du behöver bestämma är vilken typ av tandblekning för hemmabruk du vill testa. I regel pratar man om tandblekningspennor, tandkrämer med blekningseffekt, tandblekningsstrips samt tandblekning med tandskenor. Den sistnämnda är den som är mest lik den tandblekning som tandläkare utför. Den är dock den svåraste att använda. Men med våra tips blir det inga problem. Här är kortare information om de olika tandblekningsmetoderna:

 • Tandblekningspennor
  Denna produkt är otroligt lättanvänd då produkten är utformad som en vanlig penna med en nätt borste. Oftast vrider du pennans övre del för att klämma ut tandblekningsformulan. Sedan penslar du enkelt tänderna med penseln och väntar x antal minuter. En enkel metod som dock inte ger 100 % resultat.
 • Tandblekningskräm
  Detta är som en vanlig tandkräm fast med betydligt mer blekande effekt. Att enbart använda tandblekningskräm kommer förmodligen inte ge dig önskat resultat, men det kan vara en bra kompletterande produkt att använda för att bevara ditt vita leende.
 • Tandblekningsstrips
  En mycket effektiv formula är dessa strips som du fäster som tejp på tandraderna. Du väntar x antal minuter och drar sedan bort stripsen och borstar rent. Snabba resultat, dock tvivelaktigt om hur säkert det är.
 • Tandblekning med tandskenor
  Denna metod är den mest effektiva då du i princip gör samma sak hemma som om du gått till en professionell tandläkare.

Vinnaren blir alltså, tandblekning med tandskenor.

Så utför du tandblekning hemma med tandskenor

En storfavorit som många gånger vunnit test för bästa tandblekning hemma, är Dentaworks Teeth Whitening System. Här får du med både blekningskräm och tandskenor som du enkelt formar efter dina tänder genom att lägga tandskenan i kokande vatten (endast några sekunder). Sedan sätter du skenan i munnen och biter försiktigt för att skenan ska forma sig efter ditt bett. Därefter fyller du med tandblekningskräm inuti skenorna och placerar i munnen. Det finns även andra varumärken som även skickar med en UV-lampa, vilket ger snabbare blekningsresultat.

Continue Reading

Så köper du parfym på nätet utan att först lukta på den

Så köper du parfym på nätet utan att först lukta på den

Vi svenskar är fullkomligt galna i att shoppa online. Och det är egentligen inte särskilt märkligt med tanke på att vi från hemmets trygga vrå kan klicka hem allt från läppstift till bildelar. Genom att handla parfym på nätet slipper du dessutom trängas bland folkmassor och kan ta god tid på dig att fatta beslut. Nackdelen är dock att du inte har möjlighet att känna på plagg eller lukta på dofter. Så hur ska man gå tillväga för att överbrygga detta hinder?

Tips för att handla parfym på nätet i blindo

Du kan följa vissa råd och tips när du handlar nya dofter online. Genom att göra detta kan du fatta bättre beslut vid beställning av parfym på nätet och andra produkter som du inte har möjlighet att lukta på innan du beställer. Nedan kan du ta del av våra bästa tips för detta ändamål:

 • Gör viss efterforskning innan du köper. När du handlar parfym på nätet finns en risk att du klickar hem en riktigt dålig produkt om du inte gör lite research på förhand. Handla bara från butiker med gott omdöme som du känner dig bekväm med att shoppa från. Du bör även göra lite efterforskning på de produkter som du har tänkt köpa för att se om andra gillar dessa.
 • Läs produktbeskrivningen för att förstå produkten. De produktbeskrivningar som du kan läsa för varje enskild produkt i en webbshop är väldigt användbara. Du kan till exempel få en förståelse för vilka noter en viss doft har. Så genom att läsa på lite kan du enklare avgöra om produkten ifråga passar dig och din livsstil.
 • Var medveten om vilka noter som passar dig. Som redan har nämnts kommer ordet “noter” att dyka upp i produktbeskrivningar och liknande. Så när du handlar parfym på nätet är det en fördel om du på förhand känner till vilka noter som passar dig. Några exempel på sådana är: träig, oriental, blommig och fräsch.

Genom att följa dessa tips hoppas vi att du ska hitta en eller flera dofter som du gillar!

Continue Reading

Vet mer om Bioline

Vet mer om Bioline

Bioline är ett italienskt hudvårdsmärke med över 40 års erfarenhet inom branschen. Man skapar innovativ hudvård som ger snabba resultat oavsett utgångsläge. Varje enskild produkt genomgår dessutom en rad tester innan den släpps på marknaden, vilket ger en bra garanti för kunden. Läs mer om Bioline och deras produkter här.

Vad är Bioline?

Bioline är som sagt ett hudvårdsmärke som först och främst erbjuder olika typer av produkter för ansikte. Det finns sådant som passar för dom flesta hudtyperna och produkterna innehåller både naturliga ingredienser lika väl som aktiva, som uppkommit till följd av vetenskap och forskning. Märket utlovar unika produkter som ger snabba resultat, oavsett om man är känslig, åldrande eller hud med problem, så som acne.

Produkttester innan lansering

Innan Bioline lanserar en ny produkt går denna igenom dubbla tester för att garanterat leva upp till kraven som finns på kvalitet. I det första testet tittar man på något som kallas för sensorisk tolerans men även produktupplevelsen. I det andra testet mäts den funktionella effektiviteten. När en produkt fått godkänt från dessa två tester kommer ytterligare ett, men från en nationell och certifierad tredje part. Blir det grönt ljus även här kommer den nya produkten att lanseras på marknaden, med garanti på hög kvalitet och säkerhet.

Produkter

Bioline har ett stort utbud av hudvårdsprodukter för hemmabruk och man kan hitta alltifrån rengöring och masker till återfuktande krämer från märket. Till dom mest populära och mest köpa produkterna hör krämer och serum men man kan även hitta följande i utbudet:

 • Peeling
 • Ansiktssprayer
 • Ögonkrämer
 • Solskyddsfaktor
 • Kroppslotioner

Dom flesta produkterna från Bioline kostar mellan 300–500 kronor styck. För bästa resultat behöver man flera produkter, bland annat rengöring, serum och kräm som passar för den hudtyp man har. Man får alltså räkna med att det kommer kosta lite om man vill testa på detta märke men ha då också i åtanke att bra hudvårdsprodukter är väldigt dryga.

Ett tips för att komma undan billigare är att invänta kampanjer och leta efter produkter som är på rea. Sådant som är på väg att utgå ur sortimentet kan ofta kosta lite mindre – men då är chansen att få tag på exakt samma produkt i framtiden minimal. Det kan åtminstone vara ett sätt att prova på märket, utan att behöva betala fullt pris.

Continue Reading