Så kan kamerabevakning gynna det mindre företaget

Småföretagare jobbar hårt under en stor del av dygnet. Det är ofta dessa företagare som kommer först till jobbet och lämnar detsamma sist. Dessutom jobbar de ofta även hemifrån för att säkerställa att företaget blir så framgångsrikt som möjligt. Därför skippar många företagaren semestern och även under ledigheten oroar de sig för hur företaget sköts i deras frånvaro. Därför kan kamerabevakning gynna företagare som driver mindre företag.

Genom att övervaka företaget med säkerhetskameror kan du som företagare såväl förebygga stöld som lindra effekterna av sådan brottslighet. Därmed är ett övervakningssystem av detta slag ofta en bra investering. Inte minst kan införskaffandet av sådan utrustning skänka dig en hel del sinnesro. Men det finns också andra fördelar med kamerabevakning för företag – vilka dessa är kan du läsa dig till nedan!

Fler fördelar med kamerabevakning för företag

Till de övriga fördelarna med att bevaka företagets ägor med kameror hör att denna bevakning:

 • Hjälper dig att granska incidenter. Ett modernt system för kamerabevakning ger dig högkvalitativt rörligt bildmaterial som kan användas vid behov. Till exempel kan du använda materialet för att kunna granska incidenter och se vad som egentligen har hänt. Detta kan bland annat vara användbart om du har ett stort svinn i din butik. Genom att gå igenom videomaterialet kan du då ta reda på exakt vad som har hänt och vem som har tagit vad.
 • Låter dig hålla koll på företaget under semestern. För många småföretagare är det svårt att släppa kontrollen över företaget. Inte ens under semestern eller andra ledigheter kan de riktigt överlåta kontrollen över sitt livsverk åt andra. Om du stämmer in på denna beskrivning kan du använda dig av kamerasystemet för att hålla koll på företaget när du är ledig. Du kan till exempel använda din smartphone för att checka läget och se så att allt är under kontroll.
 • Ger dig ett kostnadseffektivt sätt att övervaka verksamheten. Dagens moderna system är inte bara kostnadseffektiva utan även enkla att använda. De ger dig ett flexibelt och smidigt sätt att övervaka din verksamhet. Därmed ger de dig makten att kunna jobba smartare istället för hårdare för att växa ditt företag.
Continue Reading

Snygga baddräkter för lek och motion

Baddräkt är ett plagg som åter gjort inträde på den moderna klädmarknaden. Medan bikinin alltid haft en säker plats på badstranden är baddräkten något som har kommit och gått. Oavsett vilka färger eller modeller man gillar finns det snygga baddräkter för alla!

Så hittar man snygga baddräkter

Vad som räknas som snygga baddräkter har givetvis med preferenser och stil att göra. Beroende på kroppsform kan vissa modeller passa bättre än andra. Se därför till att testa flera olika modeller, bara för att den ena inte sitter som tänkt betyder det inte att inte en annan modell passar bättre. Det viktigaste för att något ska räknas som snygga baddräkter är givetvis att den som bär baddräkten tycker att den sitter bekvämt och bra.

Tänk på detta när du väljer baddräkt

Fyra olika saker är bra att tänka igenom när man är på jakt efter en ny baddräkt:

 • Användningsområde – vad ska baddräkten användas till?
 • Utseende – hur ska baddräkten se ut?
 • Komfort – sitter baddräkten bekvämt?
 • Prisklass – hur mycket får baddräkten kosta?

Till att börja med måste man fundera igenom vad baddräkten ska användas till. Man behöver en annan typ av baddräkt om man ska motionssimma, till skillnad från om man bara ska ligga och sola på stranden. Oavsett användningsområde är det givetvis viktigt att baddräkten är tillverkad i ett slitsstarkt och snabbtorkande materia.

Att baddräkten är snygg och att man känner sig fin i den är också viktigt. Välj och vraka mellan olika snygga baddräkter. Det finns massor av olika härliga färger och mönster, idag finns det något för alla.

Baddräkten måste sitta bekvämt, annars kommer man inte att använda den! Se till att den sitter på ordentligt men inte för tajt. Den ska inte vara varken för kort i längden, detta tenderar att skapa skav och till att baddräkten inte sitter som den ska. Är den å andra sidan för lång i längden riskerar axelbanden att trilla av när man utför någon form av aktivitet.

Hur mycket får baddräkten kosta? En dyrare baddräkt kan i de flesta fall ha bättre kvalité, vilket gör att du kan räkna med att ha den över tid.

Continue Reading

Skillnader mellan korsetter, bustiers och BH:ar

Korsetter, bustiers och BH:ar är alla underklädesplagg som bärs främst av kvinnor. Plaggen bärs på överkroppen och har flera skillnader – men också flera likheter. Läs mer hos katsumi om de olika modellerna och vad som skiljer de åt i texten nedan, samt var personer kan leta om intresse finns att köpa dessa plagg.

Skillnader mellan korsetter, bustiers och BH:ar

Korsetter, bustiers och BH:ar är alla plagg som kvalar in under kategorin underkläder och bärs på kroppens övre del – främst av kvinnor. Det finns dock flera skillnader på dem – främst är det utseendet men även funktionen skiljer sig något. Vad en BH är har nog dom flesta koll på och tros att det finns mängder av olika modeller har dom alla mer eller mindre samma funktion – att ge stöd åt bysten.

Även korsetter finns i många olika modeller och bland annat kan de se ut enligt följande:

 • Gå hela vägen från höften och upp över bysten
 • Gå från höften till under bysten
 • Kortare modeller som sitter runt midjan

Den vanligaste anledningen att bära en korsett är för att ge kroppen en slankare silhuett. Dom sitter tight runt kroppen och ”håller in” och det är inte ovanligt att ett annat plagg bärs över – så som en vanlig topp. Korsetter kan dock används som topp om så önskas och det finns många olika utseenden att välja bland.

Bustiers är som en blandning av en BH och en korsett – det är en typ av bh men kupor och allt som hör därtill, men det går längre mer mot midjan än vad en vanlig BH gör. Det går alltså att använda en bustier som en topp om så önskas – en midjekort sådan.

Var finns dom olika plaggen att köpa?

De som vill köpa korsetter, bustiers eller BH:ar kan gå till en allmän klädbutik eller underklädesbutik, både i fysisk form och på nätet. En del butiker kanske bara har något av plaggen, så som BH, medan mer välsorterade troligen har alla tre i någon form i sitt sortiment.

Störst chans att hitta dessa underkläder i stort utbud är på nätet – det är åtminstone det enklaste vägen att gå om man letar efter något specifikt.

Continue Reading

Hårtransplantation ett effektivt sätt att återfå håret

En hårtransplantation är ett effektivt sätt att återställa hårväxten hos personer som har drabbats av håravfall. Det är en funktionell behandling som är användbar vid flera olika sorters håravfall. Transplantationen kan dock inte förhindra framtida avfall av hår. För bästa resultat kan det även bli aktuellt med ytterligare transplantationer längre fram.

Så varför väljer många människor att låta transplantera hår? Och hur effektiv är egentligen denna behandling? Läs vidare så får du svaret på dessa frågor!

Därför väljer många att genomgå en hårtransplantation

Håravfall och att håret tunnas ut är en naturlig del av åldrandet. Det kan också vara resultatet av ett sjukdomstillstånd eller ett trauma mot hjässan. Många personer som drabbas av håravfall väljer därför att genomgå en hårtransplantation. Detta görs ofta av rent kosmetiska skäl.

Ett framgångsrikt sätt att återge patienter håret

En hårtransplantation är en metod som effektivt återställer hårväxten vid flera olika typer av håravfall. Exakt hur pass framgångsrik behandlingen är beror på flera olika faktorer.

Dessa är två av de viktigaste faktorerna som avgör hur framgångsrik en hårtransplantation blir:

 • kirurgens färdighet och erfarenhet
 • patientens tjocklek på håret

Genom en transplantation kan man öka hårets fyllighet på hjässan. Det saknas i dagsläget större vetenskapliga studier på framgången av hårtransplantationer. Vad man dock vet idag är att dessa behandlingar vanligtvis är väldigt effektiva. Effektiviteten har nämligen undersökts i flera mindre studier och belysts i vetenskapliga artiklar.

Till exempel fann man i en studie att majoriteten av de patienter som genomgick en hårtransplantation med FUE-metoden var nöjda med resultatet. Vid en uppföljning knappt tre år efter behandlingen fick 79 personer betygsätta hur pass nöjda de var. Den genomsnittliga nöjdheten uppgick då till 8,3 av 10.

Viktigt att följa råden under läkningsprocessen

I de allra flesta fall får patienten ett mer fylligt hår efter att ha genomgått en framgångsrik hårtransplantation. Med det sagt kan ytterligare behandlingar komma att behövas längre fram i tiden. För håravfallet kan nämligen fortsätta även efter behandlingen. Man kan då välja att fylla ut håret i de områden där hårväxten inte är tillräckligt kraftig.

Continue Reading

Så lär du dig allt om städning

Så lär du dig allt om städning

Vill du bara bli bättre på att hålla ordning i hemmet – eller vill du jobba som städpersonal? Så här lär du dig allt om städning, men på olika nivåer.

Lär dig via städbloggar

Flera städföretag har ”städbloggar” på sina hemsidor där de ger tips och inspiration om allt om städning. Deras långsiktiga mål är självklart att besökarna inser att det är enklare att anlita ett städföretag att just detta företag väljs. Men att läsa och lära sig om städning utifrån olika aspekter är helt gratis.

Det finns även faktaportaler som presenterar artiklar inom allt om städning. Dessa kan exempelvis tjäna pengar på den reklam som publiceras på webbplatsen. Lär dig bland annat om…

 • Hur tas mögelangrepp bort

Mindre mögelangrepp kan tas bort med speciella mögelmedel. Men är det större angrepp behöver huset saneras.

 • Effektiv garagestädning

Var sak på sin plats. Hur bör man tänka kring förvaring? Vad bör vara i ett garage – och vad bör inte vara där?

Lär dig allt om städning via utbildningar

Många städföretag har internutbildningar då inriktningen och kundernas behov kan variera en hel del. Samtidigt finns det även utbildningsföretag som har utbildningar om allt om städning löpande året runt. Det brukar vara relativt korta utbildningar vilket gör att dessa är lätta att genomföra samtidigt som det ökar chansen att komma ut i arbetslivet.

Lär dig genom praktik och jobb

Det bästa sättet att lära sig allt om städning är att söka efter så mycket erfarenhet som möjligt. Som ungdom går det att söka praktikplats (genom skola eller arbetsförmedlingen) för att därigenom få in en fot på arbetsmarknaden.

Ofta handlar det framförallt om att visa framfötterna och söka jobb – även om de inte finns utlagda på arbetsförmedlingen. Att helt enkelt skicka in spontana ansökningar till lokala städföretag, eller ringa upp dem och fråga vad som krävs för att kunna söka jobb.

Det är inte ovanligt att städföretag söker vikarier och timanställda som kan hoppa in på kort varsel. De som börjat jobba som vikarie kan sedan få mer och mer jobb, förutsatt att arbetet som utförts har varit bra utfört.

Lär dig mer om städning beroende på….

Beroende på vad målet är finns alltså fakta att hitta på olika ställen. Lär dig allt om städning via bloggar – få inspiration om roliga och snabbare städning hemma. Lär dig allt om att jobba som städare via utbildningsföretag och städföretag.

Continue Reading

Kortfakta: WooCommerce, Unifaun & Småfrakt

WooCommerce är en av de mest använda E-handelsplattformarna i världen. Unifaun är en mycket uppskattad logistikplattform som underlättar för företagare som skickar stora mängder gods. Småfrakt är ett logistikföretag. Vad kopplar samman dessa tre företag/tjänster…

Automatisk orderkoppling är den röda tråden

 1. En person genomför ett köp på en E-handel
  Denna E-handel använder WooCommerce som E-handelsplattform. Dessutom har företaget konto hos Unifaun samt orderkoppling aktiverad.
 2. Kunduppgifterna skickas vidare
  Tack vare att orderkoppling är aktiverad kommer de uppgifter som kunden anger direkt skickas, via detta plugin, till företagets konto hos Unifaun.
 3. Uppgifter skapar automatiskt logistikordrar
  Uppgifterna används direkt till att skapa en matchande logistikorder till Småfrakt. Dessa skapas automatiskt i Unifaun utan att företagaren behöver göra något.
 4. Logistikordrarna skrivs ut
  Det som nu kvarstår är att logistikordrar skrivs ut från företagets konto på Unifaun. Dessa används sedan vid frakt med Småfrakt.

Kräver WooCommerce och konto hos Småfrakt och Unifaun

Som påvisas ovan finns alltså en stor tidsbesparing i att koppla samman WooCommerce och Småfrakt för att därmed skapa automatisk överföring av uppgifterna som lämnas vid en orderläggning. Det som krävs för att kunna göra denna koppling är:

 1. WooCommerce installerat
  WooCommerce kan användas som E-handelssystem på webbplatser som har WordPress som underliggande CSS-system.
 2. Woo Pacsoft Unifaun installerad
  Detta plugin laddas hem och installeras gratis direkt från plugin-katalogen i WP.
 3. Konto hos Unifaun
  Företaget behöver även ha ett konto hos Unifaun. Det är även hos Unifaun som tjänsten orderkoppling behövs för att överföring av uppgifter ska fungera.
 4. Orderkoppling aktiverad
  När tjänsten orderkoppling (XML-posting) tecknas ges en API-nyckel till företaget. Denna nyckel anges i Woo Pacsoft Unifaun varpå kopplingen mellan dessa system aktiveras.
 5. Konto hos Småfrakt
  Företaget behöver även ha avtal med Småfrakt för att paket ska kunna skickas med detta logistikföretag.

Passar för…

Att teckna orderkoppling, och därmed få automatisk överföring av uppgifter, passar framförallt företag som har många ordrar per dag. I början av 2021 var uppstartskostnaden 2500 kr och utöver detta en årskostnad på 2000 kr. De företag som skickar flera paket per dag med Småfrakt kan därmed snabbt tjäna på denna lösning istället för att manuellt skapa dessa logistikordrar. Överföring av uppgifter passar även för företag som använder andra logistikföretag som har samarbete med Unifaun. Det fungerar då på exakt samma sätt.

Continue Reading

Skönhetstips som får dig att se yngre ut

Skönhetstips som får dig att se yngre ut

Att åldras är vackert men det är inte alla som är redo att välkomna rynkor och andra tecken med öppna armar. Och visst vill man se ung och fräsch ut så länge som möjligt – så här följer några naturliga skönhetstips som faktiskt kan få dig att se ett par år yngre ut än vad du egentligen är.

Använd rätt hudvårdsprodukter

Ansiktet är den del av kroppen som presenterar oss – det personerna vi möter ser först. Det är också vanligt att dom första ålderstecknen syns just i ansiktet och genom att investera i riktigt bra hudvård kommer ditt ansikte se yngre ut. Här kan det vara bra att ta hjälp – hudvårdsprodukter finns verkligen i en uppsjö och för att tjäna olika syften.

Ett viktigt skönhetstips är att se till att använda mycket återfuktande produkter – huden kan knappast få för mycket av den varan. Därefter väljer du sådant som passar för din hy – till exempel serum som reducerar fina linjer, verkar mot rodnader eller vad det nu är du önskar förbättra.

Använd smink – men inte för mycket

En lätt sminkning gör att man känner sig både pigg och fin och ett vanligt och välbeprövat skönhetstips är att just sminka sig. Det man bör tänka på är att inte använda för mycket smink, då det snarare kan ge motsatt effekt.

Sträva efter en naturlig look som tar fram dina bästa egenskaper. Några av följande produkter kan vara bra att ha hemma i badrumsskåpet, för tillfällen då du vill känna sig extra fin:

 • Ett lätt täckande mineralpuder
 • Ögonbrynspenna
 • Mascara
 • Rouge
 • Läppstift eller läppglans

Med dessa produkter kommer du långt och du behöver definitivt inte följa alla dom skönhetstips och trender som finns inom smink för att föryngra ditt utseende för stunden.

Skönhetstips för gratis skönhet

För den som inte vill följa alla dom skönhetstips som cirkulerar på nätet och i tidningar, som ofta också innefattar dyra produkter, finns även andra sätt. Det går faktiskt att få ett yngre utseende helt gratis, genom att träna, motionera och äta bra. En stark kropp förknippas ofta med en ung kropp och att motionera regelbundet ger många hälsofördelar.

Att äta nyttigt påverkar också utseendet, kanske framförallt huden. Vill du behålla din ungdom bör du alltså tänka på hur mycket du rör på dig samt vad du stoppar i dig.

Continue Reading

Så finner du de bästa bröllopspresenterna

Att behöva köpa bröllopspresenter kan snabbt ge en klump i magen – oavsett om du är rejält taggad på bröllopet eller känner det mer som ett måste att ens närvara. Att finna den rätta presenten kan vara en stor utmaning och ge upphov till en drös olika känslor. Och att känna sig stressad, fantasilös och frustrerad är inget konstigt när man gör sitt bästa för att försöka finna en riktigt bra present till bröllopsparet.

När det kommer till bröllop och bröllopspresenter finns det allt mellan himmel och jord. Det finns par som har en diger önskelista på saker som de önskar sig och de som inte har någon som helst idé. Det finns också par som har allt eller de som är i behov av det mesta.

Du kanske inte ens känner brudparet särskilt väl, vilket gör det ännu svårare att finna den bästa bröllopspresenten. Oavsett vilket par du ska köpa present åt är det mycket roligare om presenten är exklusiv, personlig och givetvis lyckad. Du vill säkert att de andra gästerna ska tänka: “Om bara jag hade tänkt på det!” snarare än “Den var väl fin” eller något liknande.

Svårt att välja? Välj graverade bröllopspresenter!

Så vilka bröllopspresenter kan vara exklusiva, personliga och lyckade? Jo, graverade sådana såklart! En graverad present kan komma i många olika former. För att nämna några exempel:

 • Bröllopsalbum
 • Glas som till exempel champagne- eller vinglas
 • Smyckeskrin
 • Fotoram
 • Skålar eller ljuslyktor

Som du märker finns det ett stort utbud över saker som kan graveras för att ge den personliga touchen. Du kan till exempel välja att gravera in namn på brudparet, datum för vigseln, ett fint ordspråk eller ett roligt citat som har sagts av någon av makarna. Du kan också låta gravera in foto istället för text, vilket blir en garanterat unik bröllopspresent och som påminner dem om deras stora dag.

Genom att välja något som brudparet ändå önskar sig, som till exempel en ljuslykta, som du låtit gravera in deras namn, blir genast en personlig present samtidigt som de kan ha nytta av själva presenten. Du slår därmed två flugor i samma smäll!

Continue Reading

Skinnskor i svensk design

Den som köper skor från Charlotte of Sweden får ett par mjuka skinnskor med svensk design. Det finns flera olika varianter att välja bland och något som passar för årets alla väder – skor som håller fötterna varma om vintern, sköna och luftiga sandaler för sommaren och fotriktiga sneakers som kan bäras mer eller mindre året runt. Läs mer om märket och dess olika modeller här.

Skor från Charlotte of Sweden – olika modeller

Skor från Charlotte of Sweden finns för alla årstider, sommar som vinter, och det finns gott om modeller att välja bland. Man kan hitta både färgglada skor lika väl som bruna, svarta och mer klassiska modeller. En del med fina detaljer och andra med enklare design.

I utbudet skor från Chatlotte of Sweden kan man hitta bland annat följande modeller:

 • Boots – Varma och sköna boots att bära från höst till vår finns för både dam och herr. Det finns boots både med och utan varmt foder, höga och låga modeller och många olika färger att välja bland i denna kategori.
 • Sandaler – Även under kategorin sandaler finns en hel del att välja bland, både vad gäller färger och olika modeller. Det finns fina och lite mer festliga modeller samt enklare att bära till vardags. En skön sko för årets varma månader.
 • Sneakers – Vita, svarta, röda, blåa eller kanske gula sneakers – vad passar dig bäst? Ett par sköna och snygga sneakers passar både till vardags och fest och är ett måste i skogarderoben. Flera av modellerna i den här kategorin har snörning av resår, vilket gör det enkelt att både ta på och av sig skorna.

Mer om märket

Alla skor från Charlotte of Sweden är tillverkade i skinn. Tillverkningen sker i Europa men designen är svensk och man arbetar för att tillverka mjuka, följsamma och fotriktiga skor att bära året runt. Att alla modeller är tillverkade i skinn, boots som sandaler, är utmärkande för märket. Det mjuka skinnet gör att skorna formar sig efter foten och ger en bra passform. 

Kvalitet är också ett ord man kan se ofta när man läser om skor från Charlotte of Sweden. Dom flesta modeller ligger runt tusenlappen men det finns både lite billigare och dyrare att hitta i sortimentet.

Continue Reading

Hitta din bästa foundation

Hitta din bästa foundation

Foundation är lite som parfym – det kan vara knepigt att hitta en som passar för en själv. Det gäller både nyans, konsistens och andra egenskaper men för den som gillar att bära smink, samt gillar den släta looken som produkten kan ge, är det ett måste att ha minst en, men gärna två. Här följer några tips på hur du hittar just din bästa foundation och andra saker som kan vara bra att känna till i jakten på en, ett tips är även att besöka www.skonhetsguiden.se.

Om foundation

Att välja en foundation är högst individuellt då det är viktigt att man väljer utifrån både hudton och hudtyp – i alla fall om man vill ha ett snyggt resultat. Väljer man för ljus ton kommer man se blek, kanske nästan sjuk ut, och väljer man en för mörk kommer det synas linjer runt ansiktet. För att hitta din bästa foundation krävs alltså en del jobb med att prova ut rätt nyans men först behöver man fundera över vilken hudtyp man har, då olika varianter passar olika bra beroende på vad man har.

Foundations finns i följande former:

 • Kräm
 • Pulver

En krämig variant passar den med torrare hy, medan den med fet och oljig hy kan ha större nytta av en puderfoundation som hjälper till att matta ner. Förutom detta finns också olika täckningsgrader – en del heltäckande och andra tunnare och det kan vara bra att ha två olika så att man kan variera efter tillfälle, till exempel vardag och fest.

Vilken blir din bästa foundation?

Att hitta sin bästa foundation är alltså inte det lättaste eftersom det finns en del att tänka på. Har man väl hittat en man gillar kan man köpa den om och om igen men innan man kommit dit är det troligt att man kan komma att behöva prova några olika.

Ett bra sätt för att hitta sin bästa foundation är att ta del av tester som gjorts och sådana finns att hitta på nätet. Sök efter ”bästa foundation” eller liknande så kan du hitta både betyg och omdömen.

Ett bra tips är också att lägga en extra peng, även om det finns många billiga varianter att hitta. Kvalitet kostar ofta lite mer när det gäller just den här typen av produkter brukar det löna sig – och synas på resultatet.

Continue Reading