Bär en Liverpool-keps för att visa laget ditt stöd

Liverpool FC är en av de mest anrika och populära fotbollsklubbarna i världen. Sedan sitt grundande år 1892 har denna fotbollsklubb blivit närmast synonym med ära och berömmelse. Till exempel är detta den mest framgångsrika brittiska klubben någonsin med en hel uppsjö av europeiska troféer under bältet. Dessutom har de fler än 200 supporterklubbar i minst 50 olika länder. Därför är det inte alls märkligt om du vill stötta laget genom att köpa dig en ny Liverpool-keps.

Precis som klubbens ordspråk “You’ll never walk alone” säger kommer du aldrig att vara ensam med att stötta denna anrika fotbollsklubb. Detta kan du såklart göra på flera olika sätt, men som svensk supporter finns det få sätt som slår att visa laget ditt stöd genom att bära plagg som pryds av deras klubbmärke. Genom att göra detta kan du på sätt och vis vara en del av den fantastiska historia som har varat i 130 år och som man fortsätter att skriva än idag.

Din Liverpool-keps pryds av en fascinerande logga

När du bär din Liverpool-keps lägger de personer som du möter på gatan märke till den gröna och vita logga som pryder kepsen. De mest kännetecknande delarna av denna logga är den mytiska fågeln “liverbird” som även är en symbol för själva staden Liverpool. Denna varelse pryder även den ikoniska Royal Liver Building som är belägen i staden. Ovanför den röda skölden hittar du även texten “You’ll never walk alone”.

Viktiga årtal i fotbollsklubbens anrika historia

Om du bär en Liverpool-keps är sannolikheten stor att du är en inbiten supporter och därmed vet det mesta som är värt att känna till om klubben. Men om så inte är fallet kan vi upplysa dig om att följande årtal är särskilt viktiga i klubbens långa och anrika historia:

  • 1892: Klubben grundas.
  • 1965: Liverpool FC vinner sin första FA-cup.
  • 1973: Klubben vinner sin första UEFA-cup.
  • 1984: Ian Rush slår klubbrekord genom att göra 47 mål.
  • 2005: Klubben vinner sin första Champions League-titel.
  • 2018: Spelaren Philippe Coutinho säljs till Barcelona för den hisnande summan 142 miljoner pund.
  • 2020: Klubben blir för första gången Premier League-mästare.

You may also like