Cykelhållare? Men glöm inte tillbehören för säkrare transport

Har du köpt en cykelhållare, eller planerar att göra det? Kom ihåg att även köpa tillbehören som gör transporten av cyklarna både enklare och säkrare. Här presenteras tillbehör till cykelhållare från Thule. En del av dessa tillbehör kan självklart användas på cykelhållare från andra märken än Thule medan andra är specifikt knutna till detta märke. 

Fälgskydd

Har du en ”vanlig” cykel behöver du troligtvis inte dessa fälgskydd. Om du inte är extremt rädd om din cykel. Det är en liten avståndskloss som läggs mellan spännbandet, som håller fast cykeln på cykelhållaren, och fälgen. 

Passar vid…

Dessa klossar används alltså på cykelhållare där cykeln spänns fast med spännband via hjulen. Sett till utbudet från Thule handlar det om takmonterad cykelhållare eller de som fästes på dragkroken och som sedan skapar en plattform bakom bilen. Dessa kan självklart användas på andra cykelhållare än bara Thules. 

Bike Frame Adapter

Om du har en BMX vet du att det kan vara svårt att montera cykeln på en cykelhållare. Orsaken är att ramtypen inte alls ser ut som på en klassisk cykel. För att komma runt detta kan en Bike Frame Adapter köpas in. Den monteras så att den sitter mellan styrlagret och sadelstolpen och skapar därmed en extra fästpunkt mot cykelhållaren. 

Passar vid…

Denna adapter passar främst när BMX eller downhillcyklar ska transporteras. 

Thule Light Board

Om du har cyklar monterade på en cykelhållare bakpå bilen kan baklyktorna helt eller delvis skymmas. För att skapa säkerhet i trafiken kan Thule Light Board köpas in. Denna ljusrampadapter är anpassad för att monteras på vissa av Thules cykelhållare på ett mycket enkelt sätt. Önskas däremot denna lösning på andra cykelhållare går den ju att spänna fast med spännremmar. 

Passar vid…

Ljusadaptern passar till alla tillfällen då du ser att bilens bakljus skyms av cyklarna. Man bör alltid sätta säkerheten först och därmed kan adaptern vara ett alternativ för att öka säkerheten. Häng upp cyklarna på cykelhållaren och låt någon annan person ställa sig bakom bilen för att kolla att blinkers, bromsljus och andra ljus tydligt syns. Fundera annars på att köpa någon slags ljusadapter.