Perfekt gravyr för din gåva

Gravyr är ett sätt att göra olika sorters produkter personliga och även unika. Det kan bland annat handla om födelsedagspresenter, dopgåvor, bröllopsgåvor eller en present till sig själv. I dagens moderna värld och med den väl utarbetade teknik som finns att tillgå går det att gravera de flesta material och produkter. Några av de material som går utmärkt att gravera är trä, metall, glas och sten. Givetvis kräver de nämnda materialen olika typer av utrustning för att kunna graveras. Är gravyr ett intresse som man brinner för går det även bra att gravera sina egna produkter. Dock krävs det en del bakomliggande kunskap och givetvis träning för att få ett önskvärt resultat.

Graverad mässingskyltDe tre vanligaste graveringsmetoderna som används idag är diamantgravyr, roterande gravyr eller lasergravyr. Diamantgravyr används framförallt för mindre projekt som att gravera glas där det oftast handlar om små och precisa texter som ska skapas. För att utföra roterande gravyr används en maskin som i förväg programreas med hjälp av en dator. Beroende på om man ska gravera stora eller små produkter finns det en rad olika maskiner att välja mellan. Man kan enkelt säga att roterande gravyr passar för de flesta material så länge man använder rätt sorts maskin. Är man istället ute efter en gravyr som har ett mer djup och struktur kan det vara aktuellt att använda sig av laser. Lasergravyr används framförallt på glas, metall och på plast. Det ger produkten fina kontraster och ett slutresultat som inte lämnar någon besviken.

Det viktiga när det handlar om gravyr är egentligen inte vilken produkt man väljer utan vilken graveringsmetod som används. För som nämnts ovan går de flesta material bra att gravera så länge som rätt teknik och utrustning används. Gravyr går bra att utföra själv om man är påläst och har de verktyg som krävs. Givetvis går det även att anlita professionellt utbildade personen som dagligen arbetar med olika former av gravyr.

För att få tips och idéer om vilka produkter det finns att gravera kan du klicka här, du hänvisas då vidare till en bra hemsida på nätet som erbjuder många och unika produkter för gravering.

You may also like