Skinnskor i svensk design

Den som köper skor från Charlotte of Sweden får ett par mjuka skinnskor med svensk design. Det finns flera olika varianter att välja bland och något som passar för årets alla väder – skor som håller fötterna varma om vintern, sköna och luftiga sandaler för sommaren och fotriktiga sneakers som kan bäras mer eller mindre året runt. Läs mer om märket och dess olika modeller här.

Skor från Charlotte of Sweden – olika modeller

Skor från Charlotte of Sweden finns för alla årstider, sommar som vinter, och det finns gott om modeller att välja bland. Man kan hitta både färgglada skor lika väl som bruna, svarta och mer klassiska modeller. En del med fina detaljer och andra med enklare design.

I utbudet skor från Chatlotte of Sweden kan man hitta bland annat följande modeller:

 • Boots – Varma och sköna boots att bära från höst till vår finns för både dam och herr. Det finns boots både med och utan varmt foder, höga och låga modeller och många olika färger att välja bland i denna kategori.
 • Sandaler – Även under kategorin sandaler finns en hel del att välja bland, både vad gäller färger och olika modeller. Det finns fina och lite mer festliga modeller samt enklare att bära till vardags. En skön sko för årets varma månader.
 • Sneakers – Vita, svarta, röda, blåa eller kanske gula sneakers – vad passar dig bäst? Ett par sköna och snygga sneakers passar både till vardags och fest och är ett måste i skogarderoben. Flera av modellerna i den här kategorin har snörning av resår, vilket gör det enkelt att både ta på och av sig skorna.

Mer om märket

Alla skor från Charlotte of Sweden är tillverkade i skinn. Tillverkningen sker i Europa men designen är svensk och man arbetar för att tillverka mjuka, följsamma och fotriktiga skor att bära året runt. Att alla modeller är tillverkade i skinn, boots som sandaler, är utmärkande för märket. Det mjuka skinnet gör att skorna formar sig efter foten och ger en bra passform. 

Kvalitet är också ett ord man kan se ofta när man läser om skor från Charlotte of Sweden. Dom flesta modeller ligger runt tusenlappen men det finns både lite billigare och dyrare att hitta i sortimentet.

Continue Reading

Hitta din bästa foundation

Hitta din bästa foundation

Foundation är lite som parfym – det kan vara knepigt att hitta en som passar för en själv. Det gäller både nyans, konsistens och andra egenskaper men för den som gillar att bära smink, samt gillar den släta looken som produkten kan ge, är det ett måste att ha minst en, men gärna två. Här följer några tips på hur du hittar just din bästa foundation och andra saker som kan vara bra att känna till i jakten på en, ett tips är även att besöka www.skonhetsguiden.se.

Om foundation

Att välja en foundation är högst individuellt då det är viktigt att man väljer utifrån både hudton och hudtyp – i alla fall om man vill ha ett snyggt resultat. Väljer man för ljus ton kommer man se blek, kanske nästan sjuk ut, och väljer man en för mörk kommer det synas linjer runt ansiktet. För att hitta din bästa foundation krävs alltså en del jobb med att prova ut rätt nyans men först behöver man fundera över vilken hudtyp man har, då olika varianter passar olika bra beroende på vad man har.

Foundations finns i följande former:

 • Kräm
 • Pulver

En krämig variant passar den med torrare hy, medan den med fet och oljig hy kan ha större nytta av en puderfoundation som hjälper till att matta ner. Förutom detta finns också olika täckningsgrader – en del heltäckande och andra tunnare och det kan vara bra att ha två olika så att man kan variera efter tillfälle, till exempel vardag och fest.

Vilken blir din bästa foundation?

Att hitta sin bästa foundation är alltså inte det lättaste eftersom det finns en del att tänka på. Har man väl hittat en man gillar kan man köpa den om och om igen men innan man kommit dit är det troligt att man kan komma att behöva prova några olika.

Ett bra sätt för att hitta sin bästa foundation är att ta del av tester som gjorts och sådana finns att hitta på nätet. Sök efter ”bästa foundation” eller liknande så kan du hitta både betyg och omdömen.

Ett bra tips är också att lägga en extra peng, även om det finns många billiga varianter att hitta. Kvalitet kostar ofta lite mer när det gäller just den här typen av produkter brukar det löna sig – och synas på resultatet.

Continue Reading

Tandblekning hemma – så lyckas du

Det finns många olika faktorer som orsakar gula tänder, bland annat viss mat och dryck som kaffe, rödvin, snus och cigaretter. Många har även gulare tänder rent naturligt, det är alltså ingenting konstigt. Men om du drömmer om ett vitt Hollywood-leende finns det enkla knep. Tandblekning hemma är idag otroligt enkelt tack vare ett stort utbud av professionella produkter. Men det är just det, det finns ju inte bara en tandblekningsprodukt utan mängder av varumärken. Vi hjälper dig välja ut den bästa varianten tandblekning hemma för privatpersoner.

Det första du behöver bestämma är vilken typ av tandblekning för hemmabruk du vill testa. I regel pratar man om tandblekningspennor, tandkrämer med blekningseffekt, tandblekningsstrips samt tandblekning med tandskenor. Den sistnämnda är den som är mest lik den tandblekning som tandläkare utför. Den är dock den svåraste att använda. Men med våra tips blir det inga problem. Här är kortare information om de olika tandblekningsmetoderna:

 • Tandblekningspennor
  Denna produkt är otroligt lättanvänd då produkten är utformad som en vanlig penna med en nätt borste. Oftast vrider du pennans övre del för att klämma ut tandblekningsformulan. Sedan penslar du enkelt tänderna med penseln och väntar x antal minuter. En enkel metod som dock inte ger 100 % resultat.
 • Tandblekningskräm
  Detta är som en vanlig tandkräm fast med betydligt mer blekande effekt. Att enbart använda tandblekningskräm kommer förmodligen inte ge dig önskat resultat, men det kan vara en bra kompletterande produkt att använda för att bevara ditt vita leende.
 • Tandblekningsstrips
  En mycket effektiv formula är dessa strips som du fäster som tejp på tandraderna. Du väntar x antal minuter och drar sedan bort stripsen och borstar rent. Snabba resultat, dock tvivelaktigt om hur säkert det är.
 • Tandblekning med tandskenor
  Denna metod är den mest effektiva då du i princip gör samma sak hemma som om du gått till en professionell tandläkare.

Vinnaren blir alltså, tandblekning med tandskenor.

Så utför du tandblekning hemma med tandskenor

En storfavorit som många gånger vunnit test för bästa tandblekning hemma, är Dentaworks Teeth Whitening System. Här får du med både blekningskräm och tandskenor som du enkelt formar efter dina tänder genom att lägga tandskenan i kokande vatten (endast några sekunder). Sedan sätter du skenan i munnen och biter försiktigt för att skenan ska forma sig efter ditt bett. Därefter fyller du med tandblekningskräm inuti skenorna och placerar i munnen. Det finns även andra varumärken som även skickar med en UV-lampa, vilket ger snabbare blekningsresultat.

Continue Reading

Så köper du parfym på nätet utan att först lukta på den

Så köper du parfym på nätet utan att först lukta på den

Vi svenskar är fullkomligt galna i att shoppa online. Och det är egentligen inte särskilt märkligt med tanke på att vi från hemmets trygga vrå kan klicka hem allt från läppstift till bildelar. Genom att handla parfym på nätet slipper du dessutom trängas bland folkmassor och kan ta god tid på dig att fatta beslut. Nackdelen är dock att du inte har möjlighet att känna på plagg eller lukta på dofter. Så hur ska man gå tillväga för att överbrygga detta hinder?

Tips för att handla parfym på nätet i blindo

Du kan följa vissa råd och tips när du handlar nya dofter online. Genom att göra detta kan du fatta bättre beslut vid beställning av parfym på nätet och andra produkter som du inte har möjlighet att lukta på innan du beställer. Nedan kan du ta del av våra bästa tips för detta ändamål:

 • Gör viss efterforskning innan du köper. När du handlar parfym på nätet finns en risk att du klickar hem en riktigt dålig produkt om du inte gör lite research på förhand. Handla bara från butiker med gott omdöme som du känner dig bekväm med att shoppa från. Du bör även göra lite efterforskning på de produkter som du har tänkt köpa för att se om andra gillar dessa.
 • Läs produktbeskrivningen för att förstå produkten. De produktbeskrivningar som du kan läsa för varje enskild produkt i en webbshop är väldigt användbara. Du kan till exempel få en förståelse för vilka noter en viss doft har. Så genom att läsa på lite kan du enklare avgöra om produkten ifråga passar dig och din livsstil.
 • Var medveten om vilka noter som passar dig. Som redan har nämnts kommer ordet “noter” att dyka upp i produktbeskrivningar och liknande. Så när du handlar parfym på nätet är det en fördel om du på förhand känner till vilka noter som passar dig. Några exempel på sådana är: träig, oriental, blommig och fräsch.

Genom att följa dessa tips hoppas vi att du ska hitta en eller flera dofter som du gillar!

Continue Reading

Vet mer om Bioline

Vet mer om Bioline

Bioline är ett italienskt hudvårdsmärke med över 40 års erfarenhet inom branschen. Man skapar innovativ hudvård som ger snabba resultat oavsett utgångsläge. Varje enskild produkt genomgår dessutom en rad tester innan den släpps på marknaden, vilket ger en bra garanti för kunden. Läs mer om Bioline och deras produkter här.

Vad är Bioline?

Bioline är som sagt ett hudvårdsmärke som först och främst erbjuder olika typer av produkter för ansikte. Det finns sådant som passar för dom flesta hudtyperna och produkterna innehåller både naturliga ingredienser lika väl som aktiva, som uppkommit till följd av vetenskap och forskning. Märket utlovar unika produkter som ger snabba resultat, oavsett om man är känslig, åldrande eller hud med problem, så som acne.

Produkttester innan lansering

Innan Bioline lanserar en ny produkt går denna igenom dubbla tester för att garanterat leva upp till kraven som finns på kvalitet. I det första testet tittar man på något som kallas för sensorisk tolerans men även produktupplevelsen. I det andra testet mäts den funktionella effektiviteten. När en produkt fått godkänt från dessa två tester kommer ytterligare ett, men från en nationell och certifierad tredje part. Blir det grönt ljus även här kommer den nya produkten att lanseras på marknaden, med garanti på hög kvalitet och säkerhet.

Produkter

Bioline har ett stort utbud av hudvårdsprodukter för hemmabruk och man kan hitta alltifrån rengöring och masker till återfuktande krämer från märket. Till dom mest populära och mest köpa produkterna hör krämer och serum men man kan även hitta följande i utbudet:

 • Peeling
 • Ansiktssprayer
 • Ögonkrämer
 • Solskyddsfaktor
 • Kroppslotioner

Dom flesta produkterna från Bioline kostar mellan 300–500 kronor styck. För bästa resultat behöver man flera produkter, bland annat rengöring, serum och kräm som passar för den hudtyp man har. Man får alltså räkna med att det kommer kosta lite om man vill testa på detta märke men ha då också i åtanke att bra hudvårdsprodukter är väldigt dryga.

Ett tips för att komma undan billigare är att invänta kampanjer och leta efter produkter som är på rea. Sådant som är på väg att utgå ur sortimentet kan ofta kosta lite mindre – men då är chansen att få tag på exakt samma produkt i framtiden minimal. Det kan åtminstone vara ett sätt att prova på märket, utan att behöva betala fullt pris.

Continue Reading

Stödstrumpor för alla tillfällen

För dig som håller dig väldigt aktiv och för dig som sitter stilla mest hela dagen, fungerar stödstrumpor perfekt. Det är nämligen under extrem aktivitet eller extrem vila som blodtrycket i benen ökar. Detta kan handla om intensiv träning eller en långflygning. Det ansamlas alltså blod i benen och fötterna, något du kan märka genom tryckmärken från strumporna eller från sömmarna på byxorna. För att hjälpa blodet att pumpas upp till hjärtat igen och försvinna från fötterna, kan du använda stödstrumpor. Det jämna trycket ökar blodcirkulationen i benen och minimerar risken för blodansamling.

Stödstrumpor är tighta hela vägen, men har ett särskilt tryck över ankeln. Detta underlättar för blodets uppstigning i kroppen. Det är en ganska lång väg för blodet att strömma från fötterna upp till hjärtat. Med stödstrumpor slipper du obehaget som stumma och svullna ben kan orsaka. Den här sortens strumpor är dessutom smarta om du har problem med benhinneinflammation då du får ett extra stöd även för smalbenen.

Fördelar med att använda stödstrumpor efter träning

Om du har varit ute i skogen en hel dag och promenerat, eller om du känner dig slutkörd efter dagens benpass, kommer stödstrumpor också väl till användning. Efter träningen kan du sätta på dig ett par stödstrumpor och lägga dig i soffan med gott samvete. Kroppen återhämtar sig av sig självt efter ett träningspass, men med stödstrumpor går det snabbare plus att du slipper den obekväma känslan som kan uppstå i benen. Idag kan du hitta många varianter av stödstrumpor, bland annat:

 • Stödstrumpor utan fot, så kallade kompressionssleeves
 • Stödstrumpor i tunnstickat ull
 • Stödstrumpor i bomull
 • Stödstrumpor i nylon (perfekta för festen när du inte vill att stödstrumporna ska märkas)

Stödstrumpor är utformade på ett särskilt sätt, de ger ett ökat tryck runt vaden för att sedan avta högre upp mot knäet. Detta gör det enklare för klaffarna som skickar vidare blodet att arbeta. Om du aldrig har burit ett par stödstrumpor kommer du nog tycka att de verkar oerhört tighta innan du väl fått på dig dem. Väl på känns strumporna otroligt bekväma och inte på något sätt för tighta att ha på sig.

Continue Reading

Beställa en sminkspegel med belysning från Icon Mirror

Icon Mirror är ett företag som utvecklar och säljer exklusiva sminkspeglar. Via deras E-butik kan du beställa en sminkspegel med belysning – men även läsa guider, få inspiration och lära dig mer om de olika modellerna.

Guide

På hemsidan finns flera guider. För dig som funderar på att beställa en sminkspegel med belysning, men inte bestämt vilken modell, är dessa guider mycket informerande. Högst upp på produktsidan finns en guide om att välja rätt storlek. Detta mellan City, Pro och Walk In Closet. Under alla produkter finns en guide kring design, belysning och användning.
Det är en stor fördel att guiderna presenteras så tydligt eftersom det underlättar beslutet att köpa rätt modell.

Varför köpa här?

Icon Mirror presenterar fem orsaker till att varför deras kunder bör beställa en sminkspegel med belysning från dem.

 • Garanterat bästa ljuset
  Alla sminkspeglar har belysning med 3200 Kelvin vilket kallas för ”rent kallt dagsljus”. Det kan ställas mot vanliga lampor som har 2700 Kelvin och skapar ett för gult ljus.
 • Alltid LED
  Fördelen är dess livslängd och att de aldrig blir varma.
 • 0 % flimmer
  Med 0 % flimmer blir det behagligare ljus att arbeta i.
 • Högsta elsäkerheten
  De utvecklar produkterna själv och kan därmed garantera högsta möjliga elsäkerhet.
 • Minst 50 % återvunnet material
  Alla behöver tänka på sitt miljöavtryck – även de som producerar speglar. Icon Mirror tar sitt ansvar genom att producera sina produkter med minst 50 % återvunnet material.

Om Icon Mirror

Flera av de som grundade Icon Mirror jobbade tidigare inom produktion av reklamfilmer och program. Där mötte de makeup artister som hade svårt att utföra sitt arbete kvalitativt på grund av för dålig belysning i loungerna. Någonstans där föddes idén till vad som idag är Icon Mirror. En butik med som erbjuder sina kunder att beställa en sminkspegel med belysning – som verkligen lyser upp.
I början letade man efter speglar med belysning men hittade inte några modeller som verkligen kunde leverera vad som efterfrågades. Första steget blev att skapa en egen – av kartong. Även om den var enkel så var första prototypen i alla fall klar. Idag är utbudet mycket stort men någon modell av kartong går inte att köpa.

Beställa en sminkspegel med belysning – Tänk på…

 • Se även på spegeltillbehör
 • Hur ska den förvaras? Behövs en väska eller låda vid transport?
 • Hur stor ska den vara? En mindre till bordet eller Walk-In Closet?
Continue Reading

Snygga underkläder

Att klä på sig en outfit som verkligen känns snygg, kan göra mirakel för självkänslan. Om du känner dig snygg och bekväm i det du bär, kommer detta att stråla utåt. Men visste du att det du bär närmast kroppen också påverkar hur du känner dig? Om du vill känna dig riktigt självsäker, sexig och snygg, kanske sexiga underkläder kan vara något för dig!

BH, stayups, trosor och korsett

Det finns mängder av olika varianter av underkläder, exempelvis sexiga trosor, bh:ar eller stay-ups. Beroende på vilket tillfälle det gäller, exempelvis om du ska på en dejt, överraska din partner eller helt enkelt ska på fest, finns det olika alternativ som kan passa. Många sexiga underkläder, som bh:ar och trosor, hjälper även till att forma kroppen. Detta kan vara bra om du ska bära en tight klänning som framhäver dina former. Du kan även hitta ett stort utbud av riktigt sexiga underkläder, alltså sådana underkläder som kommer få beskådaren att tappa hakan. Om du är osäker på vad du ska välja kan du kolla igenom våra tips:

 • Välj bh efter den modell du tycker är skönast och bäst för din byst. Du kan hitta mängder av sexiga bh:ar som också ger ett bra stöd och som sitter bekvämt.
 • Du kan välja att matcha trosorna med din bh för en mer exklusiv känsla, eller mixa och matcha som du själv vill, för ett mer avslappnat (men ändå sexigt) intryck.

Sexiga underkläder som är obekväma kommer inte få dig att känna dig sexig. Det är viktigt att hitta bra underkläder som faktiskt sitter bekvämt på kroppen, som ger dig det stöd du behöver samt ser bra ut under kläderna. Sedan kan du givetvis ha olika typer av sexiga underkläder, beroende på vad tillfället är.

Olika typer av sexiga underkläder

För att du alltid ska vara redo för alla livets spännande tillfällen, kan det vara bra att förnya underklädesgarderoben och få in lite mer hetta och passion! Ett tips är att satsa på ett matchande underklädesset i sexig design (men ändå en design som känns bekväm att bära även för vanliga tillfällen). Därtill kan du komplettera med en uppsättning av supersexiga underkläder, exempelvis stay-ups, push-up bh, stringtrosa och klackskor. Om du känner dig orolig över att behöva strosa omkring i stan och shoppa sexiga underläder, kan du hitta betydligt mycket mer på nätet. Här kan du dessutom handla mer anonymt. Tänk bekvämlighet och material, men våga även testa underkläder som du kanske tidigare aldrig provat.

Continue Reading

BH med stor kupa och/eller stor storlek

feminint.se hittar du bh:ar i stor storlek och med stor kupa. Vi har allt från A-O kupa och från 60-130 i omkrets på våra bh:ar. Det finns kvinnor i alla former och storlekar, därför har vi bh:ar i stora storlekar och stora kupor, men även i små storlekar och små kupor. Är du en 90K? Inga problem. 65A? Det fixar vi. 130H? Det har vi! 115A? Till och med det har vi! Bh i stor storlek eller bh i stor kupa kan vara svårt att hitta någon som man verkligen gillar. Vi har ett stort sortiment på stora kupor och stora storlekar här på feminint.se.

Continue Reading

Köpa rakset till gentlemän

Det finns många gåvor man kan tänka sig till en gentleman av flärdfull typ. Såväl dofter som näsdukar är utmärkta alternativ för den som vill förstärka ett redan tilltalande drag. bland alla dessa produkter finns dock någonting som varje man har nytta av regelbundet. Det handlar om rakset. Denna kompletta samling redskap för att underhålla, frisera, forma och raka ett skägg kommer alltid väl till pass!

Här finns några populära rakset att köpa på nätet!

Vad är ett rakset?

Ett rakset kan bestå av lite olika produkter men stommen är rakhyvel/rakkniv, rakborste samt tvålkopp. I vissa rakset finns även tvål och after shave. Allt för att man omedelbart skall kunna använda det set vilket köpts. Antingen kan man införskaffa ett färdigt rakset vilket utformats för att alla produkter skall fungera bra tillsammans. Det är dock också fullt möjligt att på egen hand komponera ett rakset utifrån de önskemål som finns. Någonting man ofta glömmer om man inte är vad vid denna sorts produkter, är att även komplettera med blad. En rakhyvel av yppersta sort framstår som en slö och nästintill oanvändbar sådan om inte ordentliga rakblad används. Det finns många olika alternativ vilka kan fungera olika beroende på det skägg som skall rakas.

Har man ett tunnare skägg kan man tänka sig en stor bredd rakblad. För den med kraftigare skägg är det dock ett riktigt vasst som fungerar bra i jämförelse med övriga. Ett så kallat fetherblad hör till de vassaste som går att finna. Dessa hanterar alla sorters skägg med enkelhet! Detta gäller såväl vid säkerhetshyvel som i shavette. Det vill säga en rakkniv vars blad byts ut.

Valet av rakset kan många gånger handla om estetik. Dock skall min inte vara för snabb i sitt beslut. Det finns många olika sorters rakborstar och hyvlar som faktiskt har sina respektive drag. Kanske vill man ha en silvertip borste för att uppleva nästa typ av rakning? Eller varför inte en hållare som bidrar till att förhindra rost? Genom att besöka sidor som tillhandahåller rakset kan man botanisera i lugn och ro innan man bestämmer sig. Finns en tvål med i det rakset man tänkt sig kan man lugnt fortsätta till kassan. I andra fall kan man behöva komplettera ytterligare med detta. Det finns många aromatiska raktvålar som passar för användning varje dag.

Continue Reading